Tuesday, January 17, 2006

2. luento 20.1.2006

2. luennon ppt-kalvot pdf-muodossa. Versio 060119c...

TKAvustMusTutk060120.pdf

Käsittelen luennolla hiukan musiikin joukkoteorian perusideoita ja -käsitteitä, kuitenkin pikaisesti. Joukkoteorian käyttäminen tietokoneavusteisessa musiikintutkimuksessa on vain yksi mahdollisuus monien joukossa, joten ei tähän tarvitse koko sydänvertaan vuodattaa. Osalla on jokin joukkoteoriaan liittyvä kurssi käytynä tai muuten kiinnostusta aiheeseen, joten joku voi löytää tältä suunnalta analyysilleen metodin.

Lisäksi puhun hiukan miditiedostoista, mutta tärkeämpää nyt niin kuin muillakin kerroilla on mielestäni tarkastella R:n käyttöä. Tulen viipymään etenkin ppt-kalvojen sivulla 25 "R-ohjelman käyttö, osa 2 (2)".

3:lla luennolla käsittelen tilastollisia ideoita, joista saattaa löytyä sellaisenaan jokin näkökulma. Tietysti esim. musiikin joukkoteoriaa voi yhdistää myös tilastollisiin menetelmiin, mikä tkamt:ssa onkin luontevaa.

Tuon mukanani kopiot aikaisemmin mainitsemistani reference card -dokumenteista, joten niitä ei tarvitse itse printata.

Ensimmäisellä tunnilla kysyttiin R:n pakettien lataamisesta internetistä omalle koneelle. Se tapahtuu siis komentokehoitteessa komennolla install.packages("paketin nimi"), esim.

install.packages("tuneR").

OSX:ssä sen voi tehdä valitsemalla asennuskomennon valikkoriviltä komennon "Package Installer".

Paketti otetaan R-sessiossa käyttöön komennolla

library(tuneR)

No comments: