Thursday, January 26, 2006

3. luento 27.1.2006

Seuraavan luennon ppt-kalvot pdf:nä

TKAvustMusTutk060127.pdf

Ohessa linkki tiedostoon, jota käsittelemme tunnilla. Kyseessä on Solage-nimisen säveltäjän teoksesta Fumeux fumes irrotettu diskanttimelodia.

fumeux_sopr.csv

Säveltäjä kuuluu ns. Ars Subtilior -kouluun 1300 luvulla. Aika hienoa musiikkia!

http://www.pacificnet.net/~garyrich/subtilior/


Tällä luennolla käyn läpi tilastotieteeseen liittyviä asioita ja käsitteitä - vauhdilla... Tarkoituksenani on, että tilastomenetelmistä ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista jäisi jonkinlainen haju (tai - toivottavasti - paremminkin tuoksu ;-).

Tämän luentokerran jälkeen otetaan hiukan rauhallisemmin ja katsotaan, mihin suuntaan lähdetään. Keskitymme yhä enemmän R:n opiskeluun ja sovelluksiin, mutta välillä palaamme tilastojen ja tarvittaessa joukkoteorian pariin. Ja kuten tulette huomaamaan, kertaan samoja R:n komentojakin uudelleen ja uudelleen.

Mielessä on käynyt, että voisimme lähestyä kevään analyyseja esimerkiksi kahdella tavalla, markovin ketjuja hyödyntäen ja joukkoteoriaa käyttäen. Molemmat metodit ovat musiikkitieteessä käypiä eivätkä liian kuluneita, päin vastoin. Mutta muitakin tapoja varmasti keksimme ja saa ehdottaa ja niistä voisimme keskustella neljännen luentokerran jälkipuolella. Ajattelin 4. kerralla aloittaa siitä, miten R:ssä luodaan omia funktioita ja kuinka toistorakenteita (looppeja) ja ehtorakenteita R:ssä kirjoitetaan.

3. luentokalvoissa esitettyjen skriptien lopussa saadaan seuraavanlainen kuvaaja Fumeux fumes -melodiasta, josta nähdään, että se koostuu kuudesta kaarroksesta.













Laitoinpa tähän vielä linkin midi-tiedostoon musiikin kuuntelusta nauttivien iloksi!

Fumeux fumes

Erään biisin basso

EraanBiisinBasso.csv

No comments: