Wednesday, February 01, 2006

Luennoista 5.-7.

5. kerraksi olen ajatellut, että kävisimme järjestelmällisesti läpi R:n funktioita käsityönä eli referenssikortteja ja tietokoneita käyttäen ja 6. luennolla tekisimme funktioita ja harjoittelisimme edellistunnin tapaan ohjelman ääressä silmukoiden ja ehtolauseiden kirjoittamista. Molemmilla kerroilla skriptit kirjoitetaan ensin R:n editoriin ja sitten testataan komentoja R:n komentorivillä. Kirjoitetut skriptit myös tallennetaan tekstidokumentiksi suoraan editorista.

7. luennolla ennen tenttiä keskustelemme aluksi tulevista projekteista ja lyömme lukkoon käytettävät materiaalit ja lähestymistavat (menetelmät saattavat tietysti vielä 2. periodilla kehittyä ja muuttua) ja jos aikaa sitten jää, käyttäisimme sen R:n opiskeluun.

Tenttisuorituksena 3.3. olen ajatellut, että annan muutamia lyhyitä tehtäviä peräkkäisrakenteeseen, valintarakenteeseen ja toistorakenteeseen liittyen, kuitenkin niin, että syvällisiä tilastollisia tietoja ei tarvita ja siten, että niin referenssikortteja kuin tietysti R:n helppiä saa käyttää (R:ssä siis: help() tai ?komento). Tentin tarkoitus on ennen kaikkea kartoittaa sitä, mitä olette oppineet ja ymmärtäneet, jotta osaan sitten jatkossa paikata ja suunnata opetusta tarvittaessa.

No comments: